donderdag 15 december 2016

Comeback Duindigt Cross!


'We' zitten nu in het cross-seizoen en hoewel  crossen - zacht uitgedrukt - niet mijn sterkste punt is, doe ik bijna altijd mee. De komende twee maanden valt er heel wat af te crossen in onze regio (Haaglanden).

Veel lopers - vooral van de oudere generatie - konden een licht gevoel van euforie niet onderdrukken bij het nieuws dat de Duindigtcross, die van 1977 tot 1995 op en rond de paardenrenbaan werd gehouden, in ere wordt hersteld. Op 22 januari is het zo ver! De loop komt in de plaats van de Clingendaelcross, omdat de organiserende vereniging The Hague Road Runners geen toestemming meer kreeg om de loop op het landgoed te laten plaatsvinden. En zo heeft elk nadeel weer zijn voordeel!

Vandaag verscheen een artikel over de terugkeer van de roemruchte cross in het AD, zie afbeelding hierboven.

Duindigt cross (vermoedelijke editie: 1977)
Wat de training van gisteravond betreft: het was - voor mij - wat verwarrend, want ik had mij voorbereid op een duurloopje met wat lichte versnellingen (minuutjes). Zo stond het in het schema, maar het werd een uitgebreide loopscholingssessie met aansluitend een baantraining: tien keer 400 meter in 10 km tempo. Uiteindelijk werden dat acht keer, alleen haakte ik na de vijfde keer af.  Zo vlak na de Duinrell Cross afgelopen zondag en met de Meeuwen- en Makrelenloop aanstaande zaterdag in het vooruitzicht, wilde ik mezelf niet teveel belasten.

Geen opmerkingen: