donderdag 8 december 2016

Loopvuur blijft smeulen

Gisteravond weer eens een pittige baantraining volbracht met groep 7. Er was een behoorlijk grote opkomst.

Arie gaf de training, en liet het grote (baan)werk voorafgaan door een vrij uitgebreid loopscholingsprogramma waarbij we eerst op het grasveld achter het clubhuis van pilon tot pilon moesten rennen, op afroep afgewisseld met splitsen naar rechts, links of diagonaal en nu en dan wat versnellingen. Daarna op de baan wat aan looptechniek gedaan met dribbelen, skippen en korte versnellingen waarbij vooral werd gelet op lichaamshouding en een goede uitvoering van de opdrachten. Hierbij werden eveneens pilonnen gebruikt en zo'n 'speedfootladder'.


Het hoofdprogramma bestond uit twee series van 200-400-600-400-200 meter in 10 km tempo, met telkens één minuut tussenpauze tussen de tempo's en vijf minuten rustig lopen tussen de series. Eigenlijk viel het mij niet eens tegen, gezien het weinige trainen van de afgelopen twee weken waarbij bovendien niet veel aan tempowerk is gedaan.


Maar goed, het komt allemaal ten goede aan de loopjes de komende tijd.
Komende zondag is er de Duinrell Cross, georganiseerd door onze Sparta-vrienden: loeizwaar maar altijd gezellig en een mooi parcours. En het weekend daarop de Meeuwen- en Makrelenloop, verder is er op Tweede Kerstdag de Kerstcross van onze club.

En dan niet te vergeten zaterdagavond de Scheveningen Light Walk voor wandelaars. Dat belooft een spectaculair evenement te worden met veel licht- , geluid en vuuracts. Zelf doe ik daar niet aan mee maar wellicht ga ik even een kijkje nemen.

Zo zijn we de komende weken wel van de straat maar toch veel in de buitenlucht.

Geen opmerkingen: