donderdag 22 december 2016

Viering van de kortste dag

Buiten regenstralen, binnen stralende dames...
Mag ik deze blogpost wel plaatsen? Ik heb nota bene niets uitgevoerd gisteravond. Te nat, dus ging ik pas later naar de club. Niet om te trainen want het was ná de training. Na de looptraining wel te verstaan.

Maar mijn wederhelft was later thuis dan verwacht, en het regende harder dan verwacht. Mooi alibi om niet te gaan trainen, of in ieder geval de training uit te stellen tot vandaag. Wel heb ik woensdagochtend nog even wat kilo's naar boven gebankdrukt, met Arie en Menno, maar dat heeft weinig met loopconditie te maken. En later op de avond lokte toch weer de gezelligheid van het clubhuis.

Dus eigenlijk zou ik deze blogpost pas openbaar moeten maken nadat ik de schade heb ingehaald. Daar moet dus -geheel volgens schema  - 8-6-4-4-2 minuten voor gerend worden in 10 km tempo, met telkens 50% herstelpauze t.o.v. de duur van het laatst gelopen tempo.

Maar dat heb ik nog niet gedaan, zodra dat is gebeurd zal ik de alinea hierboven aanpassen.
UPDATE 22/12: volbracht! Bruto was het wel een korte training - slechts een paar minuutjes ingelopen - maar de tempo's gingen heel goed.

Overigens bestond de barploeg van gisteravond uitsluitend uit dames, allemaal uit 'onze' trainingsgroep 7. Dat trainer Arie toch nog met negen personen de hort - of liever gezegd: de baan - opging, mag gelet de regen een meevaller heten.


Dinsdag heb ik nog wel een flinke wandeling gemaakt door de duinen en over het strand. Je kon er een kanon afschieten, zó rustig was het er. En dat terwijl het best aardig - om niet te zeggen mooi - weer was voor de tijd van het jaar.

Dan nog even dit: het laatste nummer van ons clubblad 'Haagse Bluf' is verschenen. Dat wil zeggen: het laatste nummer van 2016 en ook het laatste waaraan ik als redactielid heb meegewerkt. Na zeventien jaar vond ik het wel mooi geweest, al blijf ik wel zo nu en dan schrijven. Maar gelukkig is er een goed, grotendeels vernieuwd redactieteam, stuk voor stuk enthousiaste mensen die goed kunnen schrijven. Een van hen, Annelies de Jongh, was een tijdje terug bij mij op bezoek voor een afscheidsinterview.


Geen opmerkingen: