donderdag 29 december 2016

Eindejaarstraining

Op de laatste woensdag van 2016 hadden we nog een leuke training. Dat kwam neer op vijftien 'tweehonderdjes', onderverdeeld in driemaal 5 x 200 meter op de baan. Het in- en uitlopen, de loopscholing en de rek- en strekoefeningen voor- en achteraf zijn uiteraard niet inbegrepen.

De tweehonderdjes zouden in een strak wedstrijdtempo gelopen moeten worden, en wel zo dat dit tien kilometer kan worden volgehouden. Dat kwam neer op 54 seconden (op de 200 m. ) voor wie 48 minuten 'op de tien' haalbaar was, oplopend tot iets meer dan een minuut voor de '53 minuters'.

Maar hoe gaat dat: weinig is zo lastig om exact dat opgegeven tempo te lopen. Òf het gaat te langzaam, òf - en dat kwam meer voor - te snel. Vooral de laatste categorie onder wie 'rebelse' Ellen (:-)) en ik-zei-de-gek die de verleiding niet of nauwelijks kon weerstaan om in haar kielzog te blijven, schoten bij herhaling door tot 54 seconden (wat wel iets boven ons 10 km niveau is). Dus Arie moest ons daar een paar keer op wijzen. Maar alle keren bleef ik - ook bij de rustige tweehonderdjes - onder de minuut en dat is netjes. Alleen het allerlaatste halve rondje ging in ca. 50 seconden. Ach, doe eens gek...

Het was overigens rustig op de training. Onze groep bestond uit tien personen, waar anders vijftien tot twintig normaal is. Maar ook later, in het clubgebouw, waren minder mensen aanwezig dan anders. Heeft ongetwijfeld met de (school)vakantie te maken, velen zijn met vakantie of hebben andere bezigheden tussen oud en nieuw.

Eerstvolgende moment bij Haag Atletiek is de Oliebollencross met aansluitend de Nieuwjaarsreceptie, maar dat is 'pas' op 7 januari. Eerder nog, op 31 december, kan ook de jaarwisseling gevierd worden bij de club, dat zal vast een knetterend feest worden. Zelf zal ik daar niet bij zijn omdat we dit met familie en naaste buren vieren.

Geen opmerkingen: