zaterdag 10 december 2016

Een afscheid en Het Rootz Winterbierfestival

Vandaag is er niet veel van sporten gekomen. Maakt niet uit, het was toch een rustdag. Vrijdag nog wel met Pierre, Menno, Arie en Wim in het krachthonk met ijzer gestoeid en aansluitend enkele (6) 'tweehonderdjes' op de baan gelopen (tussen de 1'55'' en 2'00'' met telkens 90 seconden tussenpauze. Daar moest ik nog wel mijn best voor doen!). Daarna slechts bezig geweest met huishoudelijke zaken, boodschappen doen enzovoorts.

's Avonds op de fiets naar restaurant La Stella Marina op de Dr. Lelykade (Binnenhaven Scheveningen). Daar was de laatste redactievergadering van dit jaar gepland, en er was tevens een etentje aan gekoppeld. Kort en goed: mooie en gezellige tent, aardige bediening, uitzicht op de gezellig verlichte jachthaven en bovenal: prima eten. En dat alles tegen een meer dan schappelijke prijs.


We hebben het laatste nummer van dit jaar besproken - op basis van de drukproef - en de taken zijn verdeeld voor het volgende nummer. Alleen ben ik daar niet meer in formele zin bij. Een tijdje terug heb ik aangegeven dat ik mij - na zeventien jaar - wilde terugtrekken uit de redactie om mij met andere dingen bezig te houden. Bovendien: wat 'vers bloed' bij de redactie leek mij geen slecht plan, en dat is er nu ook. Ik zal wel zo nu en dan blijven schrijven voor het clubblad.

Leuk was wel dat ik na afloop van het etentje uit handen van eindredacteur Ellen een cadeaubon van Artifac ontving. Een welkom cadeau, kan ik mooi verzilveren in de vorm van teken- en/of schildersbenodigdheden.

Vandaag (zaterdag) was op zich een rustige dag, maar 's middags ging ik naar de stad voor het Winterbierfestival bij Rootz. Dat was een proeverij, altijd leuk om verschillende herfst-  en winterbiertjes uit te proberen. Er waren diverse bekenden aanwezig, onder wie Marjolein, Frank en Rob Pronk van 'Haag' maar ook iemand uit mijn kunstacademie-tijd, José.


Lekkere biertjes! Er stonden zowel buiten als binnen in totaal zestien kramen en er was keuze uit bijna negentig verschillende biertjes. Daarvan heb ik er zelf in totaal vijf geproefd - binnen een tijdsbestek van ruim twee uur  - , om precies te zijn de Lindemans Faro (een lekker zuurzoetig biertje), de Klapschaats IJsbeer (lekker, enigszins zoetig donkerblond), de Scheveninger Hefstbock, de ReuZ Dubbel en een Haags Bokbiertje waarvan de naam mij is ontschoten.

Maar het is nog niet te laat! Morgen (zondag 11/12 dus) is de derde en laatste (mid)dag van voornoemd bierfestival, van 13:00 tot 19:00 uur. Kun je nog wat uitproberen!

Oh ja, dan was er ook nog The Light Walk in Scheveningen. Ik had, na het winterbierfestival en aansluitend het lange staan in de keuken achter de potten en pannen, geen puf meer om naar de boulevard te gaan of elders langs het parcours te staan om te kijken. Maar ik twijfel er geen moment aan dat het een mooi evenement moet zijn geweest met al die duizenden lichtjes, lichtkunstwerken en oude kostuums.

Geen opmerkingen: