donderdag 1 december 2016

Trainen voor decemberlopen


Het was een gezellige boel gisteravond bij 'de club'. Er werd een loterij georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen waren. Ruud van Aarle was de spreekstalmeester. Het merendeel van de aanwezigen - het was druk - viel niet in de prijzen, maar hun bijdrage(n) - vijf euro per drie loten - komen goed terecht, namelijk bij het Roparun-team van Haag Atletiek en uiteindelijk voor het goede doel.

Daarvóór tracteerde iemand van onze trainingsgroep, Elselijn Mulder, op gevulde speculaas en bananencake, dit in verband met haar verjaardag.

Later met een groepje gekletst over van alles, onder andere over humor. Dat ging van Toon Hermans, Godfried Bomans, Gummbah en Wim Kan tot Hans Teeuwen, ook joodse humor kwam ter sprake. Met hilarische voorbeelden uiteraard. En dat alles overgoten met biertjes, nootjes en later blokjes kaas en worst.


Of ik zelf getraind heb? Ja en nee. Ik heb niet met de groep meegetraind, maar eerder deze woensdag (hee, bij het inkloppen van deze tekst springt de klok net op 1 december) heb ik wel mijn gebruikelijke setje krachttraining gedaan, met Wim en Carel, en later (overdag) een duurloopje van 70 minuten bruto. Ook maandag en dinsdag heb ik gelopen en moet zeggen dat het op geen van die dagen van een leien dakje ging.

Hoe dan ook moet ik wel doorgaan met lopen, want er staan pittige loopjes op het programma: volgende week de Duinrellcross, domweg leuk om aan mee te doen. Ook zwaar met veel klimmetjes en diepe afdalingen, maar dat hoort bij een cross. Ik heb er totaal geen aanleg voor maar doe wel (bijna) altijd mee.


En later - d.w.z. op 17 december - vindt de Meeuwen- en Makrelenloop plaats. Dat is ook zo'n loop die elk jaar terugkomt en waaraan ik trouw meedoe. De ene keer gaat dat beter dan de andere, maar aan het eind wacht de gerookte makreel, de gebakken vis en de snert. Tenminste, zo ging dat voorgaande jaren en dat zal nu niet anders zijn.

Op verzoek van de organisatie mocht ik weer een - min of meer cartooneske - tekening maken in verband met de Meeuwen- en Makrelenloop. Vorig jaar en het jaar ervoor heb ik dat ook gedaan, en kennelijk is dat in goede aarde - of goed schevenings zand - gevallen.

Geen opmerkingen: