donderdag 20 juni 2013

Estafetteparcours verkennen


Zo warm en zonnig als dinsdag werd het niet gisteren. Het was zelfs overwegend bewolkt, al was met de temperatuur weinig mis. Prima weer voor een wandeling of fietstocht. Dinsdag was een uitgesproken warme en zonnige stranddag, wij hebben daar ook flink van geprofiteerd.
Ik lag toen al vanaf tien uur op het strand. Even verderop vierde dochterlief met haar klas - vijftien kinderen - voortijdig haar verjaardag, ter hoogte van de Norfolkline. Dat was dus op die warme dinsdag. Goed uitgekozen! Mijn wederhelft hielp haar als 'oppasmoeder'. Pas in de middag werd zij vrijgesteld en kwam ze mij gezelschap houden. Aanvankelijk was het plan om na het zonnebaden bij De Kwartel te gaan eten. Echter trok de lucht rond vier uur 's middags helemaal dicht, dus toch maar naar huis gegaan en snel wat dingen bij AH ingekocht voor het eten. Het werd forel met gebakken krieltjes, stokbrood en broccoli, uiteraard met een goed glas witte wijn erbij (Sauvignon van Lindeman, nu in de aanbieding).


 
 
Op de dinsdag volgt - zoals wel vaker - de woensdag. Dat was dus gisteren, die bewolkte dag. 's Middags naar Delft gegaan, beetje kuieren en en passant met mijn museumkaart de Hortus Botanicus bezocht. Alweer een Hortus? Ja, met dit weer heb ik niet zo'n zin om binnen te zitten dus een museum is geen optie en de bioscoop is ook meer voor een regenachtige dag. En er gaat altijd een bepaalde rust uit van zo'n tuin. Momenteel is daar ook een beeldenroute waar diverse kunstenaars keramieke objecten in Delftsblauw exposeren.


Uiteraard was er 's avonds de training die ditmaal niet zo zwaar was - alhoewel er twee keer in een  pittig tempo werd gerend - maar waarbij wij wel het parcours voor aanstaande zaterdag hebben verkend. Wij liepen een flink eind via Duindorp en de eerste en tweede binnenhaven naar de boulevard. Daar gingen we het havenhoofd op waar de lopers (maar liefst 27 groepen begreep ik) zaterdag van start gaan.

 
 
 
Vanaf het havenhoofd liepen we de route van de DDDG estafette waarbij de finish op de baan van de Laan van Poot is. Wel handig om de training met zo'n verkenning te combineren, nu weet iedereen waar hij of zij zaterdag moet staan om het stokje van de vorige loper over te nemen en na de te lopen afstand over te geven aan de volgende loper. De langste afstand is 1500 meter, de kortste - op de baan - 100 meter. Zelf heb ik de schone taak om 1200 meter te lopen. Onze groep 5 is wel opgesplitst in een snel team (met een gastloper) en een 'funteam' waarbij ik ingedeeld ben. Hoe dan ook gaan we allemaal ons beste beentje voor zetten aanstaande zaterdag.

Geen opmerkingen: