maandag 24 juni 2013

Wateringseveldloop viel niet in het water

Normaliter doe ik dat nooit, twee wedstrijden lopen in een weekend en zeker niet op twee opeenvolgende dagen. Maar het inlopen daargelaten is er eergisteren, op zaterdag, slechts 1200 meter gelopen. Dat ging weliswaar in een noodgang maar per saldo is het toch een beetje weinig. Qua meters bedoel ik. Dus zou er op zondag wel iets (langer(s)) gelopen kunnen worden.

Dat werd de Wateringseveldloop, voor mij inmiddels welbekend omdat het de derde keer is dat ik daaraan meedoe. De eerste keer was een 5 km, vorig jaar de 10 km en vandaag weer 10 km.
Ditmaal deden aardig wat Haag-atleten mee die zaterdag ook van de partij waren, onder wie Eveline, Ellis, Ilse, Anja, Arne, Ton, Dick en ikzelf. Ook Cor en Sonja gaven acte de presence en een van onze snelste lange afstandlopers, Bram van Dongen.


Ik ging er met de bus heen, bij halte Sportpark De Schilp stapte ik uit waarna het nog een stuk lopen was naar het Panamaplein via de nog steeds erg nieuw aandoende woonwijken van het Wateringse Veld. Inschrijven in het schoolgebouw aldaar, t-shirt opgehaald en dit meteen maar bij het omkleden aangetrokken. Verkeerd om, bleek later, (dank Cor ;-) maar dat werd snel verholpen. Beetje inlopen met mede-groep 5-ers en daarna naar de start. Er werden diverse afstanden gelopen, de lopers voor de 5 en de 10 kilometer gingen om kwart voor twaalf gelijk van start.

Foto Jeroen Tibbe
Ik kan niet zeggen dat ik erg 'kapot' was van gisteren, ook had ik nauwelijks zware of stijve benen. Niettemin vertrok ik na het startsein in een rustig, bijna ingehouden tempo. En in dat relaxede tempo bleef ik de hele tijd lopen, ik had geen enkele behoefte om ook maar een paar meter te versnellen.

Waarschijnlijk was er iets in mij dat mij ervoor behoedde te gaan forceren. Uiteindelijk ging ik toch ietsje versnellen maar dat gebeurde in de laatste kilometer, toen was ik wel genoeg opgewarmd.

Stralende dames waaronder 'onze' Ilse (links)

Het bovenstaande in aanmerking genomen viel de eindtijd (52'09'') mij erg mee. Maar zoals aangegeven, het ging mij er ditmaal niet om een goede tijd te lopen, ik wilde gewoon een loopje doen na die estafette van zaterdag, wat voor mij toch hèt loopevenement van dit weekend was.

Wie in Wateringen wel goede tijden liepen waren de dames. Ilse werd zelfs tweede dame met haar 43 minuten en kreeg na afloop een mooie beker, door wethouder Baldewsingh uitgereikt. Bij de heren had Bram van Dongen van onze vereniging de tweede plaats behaald. Ook hij een mooie beker, hij zal er thuis wel een prijzenkast bij moeten bouwen... De aanwezigheid van Haag Atletiek is in het Wateringseveld in elk geval niet onopgemerkt voorbijgegaan...

Ilse was zo aardig om mij en Eveline thuis te brengen, wat wel prettig was want 's middags moest ik rond drie uur bij de hofvijver zijn. Met een klein groepje gingen wij een stadswandeling door Den Haag maken onder leiding van gids Hans Drabbe, clubvriend. Hierover maandagavond meer.

Geen opmerkingen: