donderdag 6 juni 2013

Fris aan het strand

Eerst even een FB-bericht dat ik graag wil delen: Haag Atletiek is uitgeroepen tot leukste sportvereniging van Den Haag! Terecht vind ik, maar toch leuk als dit officieel wordt bevestigd.

Nu weer over tot de dingen van de dag. Rijkelijk laat, maar vandaag was het zover. Voor de eerste maal dit jaar lagen wij languit op het strand. Niet dat het echt strandweer was, maar wij werden ongeduldig. Het moest er toch eens van komen dit jaar! Maar ondanks alle Hoera, eindelijk zomer! berichten vandaag op tv, viel het aan de kust bitter tegen. Wat de wind betreft dan, er stond een aanhoudend stevige en vooral zeer frisse bries vanuit het noordwesten, later meer vanuit het noorden. De zon scheen echter wel, de hele dag, geen wolkje aan de lucht. En twintig graden is niet slecht, alhoewel vier graden kouder dan een paar kilometer verderop, in Rotterdam bijvoorbeeld.

Hoe kun je onder deze omstandigheden van het strand genieten? We hadden van die simpele schuiltentjes meegenomen die je moet uitvouwen, neerzetten en - om wegwaaien te voorkomen - kunt verzwaren met tas, rugzak, schoenen of iets anders met voldoende gewicht.  Die tentjes bieden voldoende beschutting tegen de wind. Dus hebben we toch nog twee uur op het strand gelegen, al lezende en slapende, om en om wentelend.

Maar echt comfortabel was het niet, dus om nog langer in zo'n tentje te liggen is ook weer zo wat. Uiteindelijk hebben we onze spullen weer bijeen vergaard en zijn huiswaarts gekeerd. Dat ging niet zomaar: wij kregen de tentjes met geen mogelijkheid meer ingevouwen tot een mooi plat pakketje, ondanks bestudering van de bijbehorende tekening. Dat gaf een hoop hilariteit, vooral bij onszelf. Buurman en Buurman taferelen aan het strand! Uiteindelijk namen we de tenten in nagenoeg onopgevouwen toestand mee. Niet erg handig, die kolossale schijven in de hand en daarmee op de fiets. Thuisgekomen, in de tuin, bestudeerden we andermaal de instructietekeningen waarna we het foefje snel onder de knie kregen.

's Avonds was er weer een uitgebreide redactievergadering van ons clubblad. De redactie mag zich verheugen op versterking door de komst van vier deskundige dames, wat alleen maar positief kan uitwerken: nieuwe bezems vegen schoon, en er werden al enkele nieuwe ideeën gespuid waarvan een aantal ter plekke zijn omarmd.

Geen opmerkingen: