donderdag 6 juni 2013

Fartlek en vier maal vierhonderd

Het was een mooie, zonnige dag gisteren, al was het aan de kust door die aanhoudend koude noordenwind nog steeds geen ècht zomerse dag. Om te zeilen prima natuurlijk, en beschut was het best te doen, sterker nog, uit de wind was het zelfs warm. In ieder geval was het uitstekend weer voor een pittige training, en die hebben we dan ook gekregen.


Na het zeer rustige ochtendloopje van afgelopen dinsdag op Texel (foto), was het woensdagavond andere koek. Deze avond hebben we in totaal zo'n anderhalf uur gelopen. Na het gebruikelijke inlopen door de duinen richting Duindorp en de oefeningen eerst wat korte versnellingen, 'steigerungen'. Daarna volgde een fartlekonderdeel. Tweemaal een ronde waarbij afwisselend rustig en snel moest worden gelopen. Eerst over het welbekende glooiend veld heen en heuveltje-op, dan weer terug in een sneller tempo tot aan het smalle zandpaadje opwaarts, daar via een vrij steile klim naar boven en daar aangekomen via het verharde duinpad rechtsaf naar beneden, vervolgens met een scherpe bocht weer naar rechts het wandelpad op waar iets meer dan honderd meter verderop Wim ons stond op te wachten. Direct doorlopen en diezelfde ronde dus nòg een keer.

Daarna liepen we terug naar de baan, waar 4 x 400 meter in een flink tempo (coopertest-tempo) moest worden afgelegd. Dat was pittig, ik weet niet wat de snelsten van onze groep liepen, dat zal zo om en nabij de 1'30 zijn geweest en dat liep op tot 1'48 of daaromtrent voor de langzaamsten ;-). Tot slot weer de baan af  'naar buiten', rechtsaf tot aan het eind van de Laan van Poot, waarna andermaal een vrij lang traject - om en nabij de 1 kilometer - in duurloop 3 tempo werd afgelegd, maar gezien het tempo dat werd gelopen had menigeen de 400 m. op de baan nog in gedachten.

Hoe dan ook was het een voldoening-schenkende training, waarop we naderhand, zoals altijd, op passende en sociale wijze hebben gedronken.

2 opmerkingen:

Hans Verbeek zei

Prachtige weilandfoto,Fred.
De roestbruine gloed is van bloeiende zuring.

Anoniem zei

NOU fRED jij hebt een echte pittige training gehad!Hoe voelen je benen na zo n training! Proficiat dat je dat nog kan!