dinsdag 11 juni 2013

Herstel met fartlek

Gisteravond liep ik vanaf huis naar de Laan van Poot. Toch maar meegetraind met Groep 5. 'Toch maar' want het zou - voor mijzelf - vast een pittige training worden en het is de vraag of dat verstandig is als je woensdag een coopertest wil lopen op een beetje aanvaardbare manier. Maar Wim stelde mij gerust: vier mensen van onze groep hebben afgelopen weekend de VTM loop in Maasdijk gelopen (5 of 10 km), één (die er overigens niet bij was) de halve marathon van Zwolle, dus het programma zou niet te zwaar zijn. Bovendien, inderdaad, de coopertest aanstaande woensdag. Die stond nog niet op het schema. Een herstelloopje zou het worden, wel met af en toe wat licht snelheidswerk.


En dat is het ook geworden, een herstelloopje. Zij het dat het toch nog redelijk pittig werd, met fartlek-achtige elementen. We liepen het bekende traject naar het veldje bij Duindorp waar de rituele oefeningen werden uitgevoerd, waarna we in de Bosjes van Poot wat korte versnellingen deden. Daarna via de haven terug de duinen in en daar ging het duintje-op, duintje-af richting Kijkduin met wat langer tempowerk. Dat voelde toch wat zwaar met het oog op woensdag, daarom bleef ik een beetje in de achterhoede hangen.

De laatste tempo's maakten deel uit van een serie 5 x 30 seconden. Die heb ik nog meegemaakt maar terug bij het veld bij de Savornin Lohmanlaan liep ik op eigen houtje terug naar huis. Woensdag weer een dag.

Geen opmerkingen: