maandag 3 juni 2013

NK Baanatletiek Teams Senioren was groot succes!

Wat een schitterende dag gisteren (zondag 2 juni) en wàt een verschil met vrijdag en zaterdag: strakblauwe lucht, de hele dag zon. Met als gevolg dat je aan het eind van de middag overal rood- en bruinverbrande koppies zag. Een ideale dag voor een outdoor atletiekevenement als het NK Teams.


Dit evenement is misschien wel het grootste sportevenement dat onze vereniging Haag Atletiek dit jaar in het kader van het 100-jarig bestaan organiseert. Er deden grote Nederlandse atletiekverenigingen mee, bij de dames waren dat Rotterdam Atletiek, GAC, AV Unitas, Phanos, Groningen Atletiek, AAC, Prins Hendrik, AV Sprint en bij de heren GAC, AV Lycurgus, Phanos, Rotterdam Atletiek, AV '34, ARV Ilion, Haag Atletiek en Prins Hendrik. De technische nummers waren hoogspringen, polsstokhoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen, hink-stapspringen, kogelslingeren en speerwerpen. De steeplechase hoort hier eigenlijk ook bij.

Verder waren er de loopnummers 100, 110 en 400 m horden, de 100, 200, 400, 800, 1500, 3000 en 5000 meter. 

 
Ook was er een kidsrun, de 1000 meter voor de jongste atleten.

Na de officiële opening door voorzitter Ruud Fabrie met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus, werd het spits afgebeten door de kogelslingerende mannen. Het voert echter te ver om het hele chronologisch overzicht op deze plek te vermelden en alle behaalde resultaten. Hiervoor verwijs ik graag naar onze website.

 
Er liepen heel wat vrijwilligers rond. Zelf had ik de schone taak om de goedgekeurde slingerkogels, kogels, speren en discusschijven op tijd bij de desbetreffende locaties af te leveren. Daarnaast de nodige hand- en spandiensten. Dat ging allemaal van een leien dakje. Ik had een schemaatje voor mijzelf gemaakt met daarop per onderdeel de tijden waarop de spullen afgeleverd moesten worden.


Zo liep ik regelmatig met een kruiwagen heen en weer. Helemaal vlekkeloos ging dat overigens niet: één keer liep ik per ongeluk over het gedeelte waar men juist bezig was met hoogspringen. Het ging net goed. Dat is wel zo met baanatletiek, men is op diverse plekken bezig met sporten en dat is soms wat onoverzichtelijk. Je moet bijna letterlijk ogen in je rug hebben.

Ook was er in het 'meethok' enig dispuut met een atleet omdat een speer die in de wedstrijd gebruikt zou worden werd afgekeurd, dit op grond van voorschriften van de Atletiekunie. De scheidsrechter moest er aan te pas komen om de knoop door te hakken. Omdat bij twijfel de beslissing in het voordeel van de atleet uitvalt, gebeurde dat ook.

Na afloop van alle evenementen werden de punten geteld en de winnende teams bekend gemaakt. Bij de mannen waren dat Phanos, AV Lycurgus en AV'34, bij de dames eveneens Phanos, Groningen Atletiek en Rotterdam Atletiek. Onze club werd vierde bij de heren, wij hadden geen damesteam dit jaar. De uitgelaten winnaars werden in de bloemetjes gezet en kregen de medailles uitgereikt door wethouder Karsten Klein.

En wie was één van de fotografen? Eén keer raden! Juist, goed geraden, Bjorn Paree, Nederlands grootste atletiekfan. Tegenwoordig reist hij heel wat af om grote atletiekevenementen bij te wonen en te verslaan, altijd met fraaie foto's.Zowel de atleten als iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken was bij dit evenement konden tevreden terugblikken op een bijzonder mooie, sportieve en gezellige dag. De sfeer was goed, alles liep op rolletjes.

 
Na afloop was er een voortreffelijk buffet voor de vrijwilligers georganiseerd. Onder het genot van een prima maaltijd en bijbehorende drank is er nog lang nagepraat met de tafelgenoten.

Een foto-impressie gaat hierbij. Er komen trouwens nog véél meer foto's, er liepen aardig wat professionele fotografen rond. Ook die kunt u (binnen enkele dagen) vinden op onze site, die van Haag Atletiek.


Geen opmerkingen: