donderdag 29 december 2011

De woensdag van de korte tempo's

Wim, trainer van Groep 5, had woensdagavond een verjaardag van zijn kleinkind te vieren. Hij was er dus niet bij die avond. Hadden wij dus een trainerloze avond? Geenszins, we hadden een prima vervangster in de persoon van de immer goedlachse Ilse. Maar daarmee zeg ik niets bijzonders want bijna alle hardlopende vrouwen zijn goedlachs. Hoe dan ook ging Ilse ons voor in een mooie en goede training via onder andere de Puinduinen en Ockenburgh. Op het programma stonden drie series van 0,5 - 1 - 1,5 - 1- 0,5  minuten, drie kleine pyramides dus. Dertig seconden tussen de tempo's, vijf minuten tussen de series.

Zelf had ik zin om deze avond zo hard mogelijk te lopen, het waren toch maar korte tempo's. Dus probeerde ik de voorsten bij te houden, met name Hizkia en Patrick. Dat lukte wel bij die 30 seconden maar bij één minuut ging het al een stuk moeilijker en bij anderhalve minuut moest ik mij toch nog meer laten terugzakken. Maar al met al werd het een leuke en pittige training. Misschien niet heel verstandig maar ach, doe eens gek... Wie is er niet jong geweest? ;-)

Na afloop weer de gebruikelijke lange nazit of na-stand in het clubhuis, waarbij alle verbrande calorieën van de afgelopen training weer in no time werden aangevuld...

1 opmerking:

Jacqueline zei

En alweer zo'n mooie tekening. Fijne jaarwisseling en een gezond 2012 Fred.