maandag 12 december 2011

Spurten voor de makrelen...

Een dag na de 1 van de 4 (Kopjes)loop stond er weer een pittige training op het programma, maar ook weer niet superzwaar. Na een kleine tien minuten inlopen, werden oefeningen gedaan aan de zijkant van de baan - waaronder een voor ons nieuwe loopscholingsvorm die ik gemakshalve maar de 'Charlie Chaplin Shuffle' noem. Daarna een paar korte versnellingen, voorafgegaan door een tripling waarna de paslengte werd vergroot, en drie korte sprintjes op de baan.
Het programma bestond uit vijf maal tweehonderd meter op de baan, en dat tweemaal. Met tussen elke tweehonderd meter anderhalve minuut rustig uitlopen. De bedoeling was om snel, maar ontspannen te lopen, niets forceren. Nu ging het gisteren niet erg lekker bij de 1 van de 4, en in het begin had ik ook best moeite om op gang te komen, maar naarmate er meer tweehonderdjes werden gedraaid ging het beter, een paar keer kwam ik op 46 seconden uit. Allies en Jan gingen als een speer, de laatste keer werd het bijkans een wedstrijdje tussen die twee, ze liepen zo'n 36 seconden. Helemaal droog gehouden hebben we het niet, het begon te regenen maar dat was hooguit tien minuten. Het viel dus uiteindelijk mee.
Na afloop is er met de groep nog een stukje uitgelopen op het grasveld naast het clubhuis, wat gerekt en gestrekt en daarna ben ik met Jan B. (die in de buurt woont) naar huis gelopen.


Deze week wordt door menig loper toegeleefd naar de Meeuwen- en Makrelenloop, de zwaarste 10 EM van de regio, het gaat grotendeels over het strand. Altijd afzien geblazen, maar aan het eind lonkt voor iedere deelnemer een gerookte makreel, gebakken vis en erwtensoep. Zaterdag is het zo ver.

1 opmerking:

John zei

Veel plezier zaterdag. In deze regio zullen velen naar Linschoten gaan voor één van de afstanden.