zaterdag 24 december 2011

Kerstmis

Update: Een èchte Oranjeklant ben ik niet, maar onze vorstin had ditmaal een fantastische kersttoespraak! En wanneer vindt een mens een toespraak fantastisch? Als deze zijn of haar mening volkomen dekt. En dat deed zij, de klassieke stripheld Ollie B. Bommel zou gezegd hebben: "Zeer goed, Majesteit, ik had deze toespraak zelf geschreven kunnen hebben". Opvallend was haar indringende pleidooi voor sociaal bewustzijn, natuur- en milieubehoud en wat wij daar zelf, op individueel niveau maar in samenhang en samenspel met anderen, aan doen. Opvallend, omdat het huidige rechtse kabinet deze ijkpunten niet als vanzelfsprekend, laat staan als topprioriteiten stelt.

Weer even terug naar de alledaagse dingetjes. Vrijdag, de dag vóór eerste kerstdag. Ik had vanmorgen wel zin om mee te trainen met de groep (want eerste kerstdag komt dat er sowieso niet van). Echter voelde ik al bij het inlopen naar de club dat het stroef ging. Maar dat zou wel overgaan na een warming up. Onze groep was niet groot vandaag. We zouden een lichte fartlektraining doen waarbij de duinen niet overgeslagen werden. Eerst een stukje inlopen, wat oefeningen (inclusief Charlie Chaplin shuffle) en loopscholing en enkele korte versnellinkjes. Maar bij de versnellingen merkte ik al dat het niet lekker ging, ik liep helemaal achteraan maar door een moeilijk te beschrijven mix van stramheid, pijnlijke knieen, zuurstoftekort en protesterende ingewanden liep het voor geen meter.

Wat er aan de hand is, geen idee. Laten we het maar houden op een winterdipje, afgelopen woensdag ging het ook al niet zo lekker. Als ik op tweede kerstdag onze Kerstcross maar een beetje redelijk kan lopen.

Iedereen alvast fijne kerstdagen toegewenst!

1 opmerking:

Hans zei

Fijne Kerstdagen, Fred