maandag 5 december 2011

Heerlijk avondje met tegenwind

Het heerlijk avondje is gekomen, maar dat 'heerlijk' sloeg niet op het weer. Alhoewel: het is bijna droog gebleven vanavond, als je de hagelbui op weg naar het sportcomplex aan de Laan van Poot niet meerekent.

Daags na de Duinstrandloop bestond de training uit een simpele recht-toe-recht-aan duurloop, met hooguit twee keer voor de liefhebbers (lees: degenen die de DSL gisteren niet hebben gelopen) een versnelling van pakweg 500 meter.

We gingen via de duinen richting Kijkduin en vervolgens verder. Dat viel niet mee, in die zin dat er een bijna stormachtige wind tegen stond. Dit, in combinatie met toch nog wat vermoeide benen, maakte de training wat mij betreft niet tot een lichte. Bovendien begonnen vooral de dames, naarmate de loop vorderde, steeds sneller te lopen. Er was trouwens een nieuwe dame bij, Marjolein (nee, een andere!) die ooit 37 minuten op de 10 km heeft gelopen, dus het aantal talentvolle doorzettende vrouwen neemt bij Groep 5 alleen maar toe. Maar deze oude bok kan het nog redelijk bijhouden, in training dan. Echt 'lekker' voelde het niet aan (de DSL zat toch een beetje in de benen).

Er waren vanavond niet zoveel mannen bij: Dick, Rob en ik, met Wim zoals gebruikelijk op de fiets. In totaal is er zo'n tachtig minuten gelopen, als je het lopen van huis naar de club en terug meerekent wel anderhalf uur.

Woensdag worden er meer tempo's ingelast! Het zal mij benieuwen, er wordt dan ook slecht weer voorspeld. Het gaat toch een beetje winteren nu!

Geen opmerkingen: