vrijdag 30 december 2011

Meer ruimte voor communicatie

En ja hoor, ook ik ging voor de bijl. De laatste weken negeerde ik - zogenaamd verstandig - alle reclamebombardementen van iPhones, iPads en hoe die dingen ook mogen heten. Gek wordt je er van. Je kunt geen krant openslaan, geen tv-uitzending zien, of maar even in een abri bij tram of bus staan schuilen of  je wordt geconfronteerd met zo'n advertentie of commercial waarin een uitermate aantrekkelijk aanbod wordt gedaan van zo'n flitsend mobieltje in combinatie met een supervoordelig einde-jaars abonnement. Je kunt er niet omheen.

Toegegeven, nieuwsgierigheid is ook mij niet vreemd maar als ik op internet recensies en fora-discussies met voor- en tegenstanders van hetzij de iPhone (van het 'sjieke' Apple-merk en dito design), of van de iPhone van Samsung met het gebruikersvriendelijke - en door Apple-snobs wellicht als 'ordinair' beoordeelde - Android-systeem las, haalde ik altijd enigszins relativerend de schouders op. Uiteindelijk blijken ècht slechte of inferieure toestellen niet meer te bestaan, alleen 'staat' het wat intellectueler, hipper, (geef het beestje een naam) als je een apple hebt (maar toegegeven, nu heb ik het meer over laptops, oh sorry, Macbooks) of een iPhone, zo goed als je met een Rolls Royce meer indruk maakt dan met - pak 'm beet - een Peugeot, maar ze rijden allebei even goed.


Maar ja, nu de luidspreker van mijn mobieltje (een Nokia uit 2008, een prehistorisch koelkastje met druktoetsen) kaduuk is, en nu dus eigenlijk een zo goed als waardeloos mobieltje heb, moest het er van komen. Wat wordt het? De iPhone (ook mooie aanbiedingen) of iets anders?

Uiteindelijk werd het een aanbieding van Telfort, de Samsung Galaxy S Plus Black, gratis toestel en drie maanden gratis abonnement, daarna wordt het - met een 2-jaars abonnement - dokken. Als je alles gaat doorrekenen kom je uiteindelijk toch op een aardig bedrag uit, maar omdat ik geen 'zware (internet)gebruiker' ben (games speel ik niet en ik heb geen enkele belangstelling om op mijn phone films te bekijken) zullen de kosten verhoudingsgewijs nog meevallen.
Maar wat het belangrijkste is: ik ben weer een beetje 'bij'.

Voor de rest was het een rustig dagje vandaag, wat boodschappen gedaan, administratieve zaakjes geregeld, naar de Telfort Winkel gegaan voor de aanschaf van bovenstaand toestel, en zelfs nog een stukje - heel kort, hooguit twintig minuten - gelopen. Op de valreep van het oude jaar toch nog iets gekocht waarmee ik mij welgemoed in het nieuwe tijdperk kan bewegen!

Nu ik het toch over Galaxys heb (aardig bruggetje), clubvriend, ICT 'er en astronoom Frank Inklaar is ook een blog gestart, voer voor iedereen die belangstelling heeft voor sterrenkunde. Daarin schrijft hij welke gedachten hij heeft bij sommige verschijnselen die zich in het boven'maan'se afspelen. Voer voor astronomen!

5 opmerkingen:

Carlo zei

Mooi dingetje Fred, zul je veel plezier van hebben, en maakt nog mooie foto's ook!
Apple is voor kuddedieren die erbij willen horen! Jij bent een tweaker Fred!

RunningRonald zei

heb je weer gevonden Fred :) en nu met je nieuwe smartphone kun je er op los Facebook (en twitteren? :))

Fijne jaarwisseling en een TOP 2012 gewenst

tot ziens!!
RR

John zei

Nu hoef je niet perse je digitale camera mee te nemen ;-) Je zult vast nog wel extra handigheidjes ontdekken die bij je passen.
Fijne jaarwisseling, een nog beter begin en een fantastisch 2012.

Fred zei

Pffft, het is nog erg wennen hoor moet ik zeggen, ik dacht dat het een fluitje van een cent was...
Jullie ook een prettige jaarwisseling!

koen Martens zei

Gefeliciteerd Fred, prima aankoop dit past helemaal bij jou :-)

Fijne jaarwisseling.

Oh, wanneer zien we je op twitter :-)