zondag 14 juli 2013

De Zondagse Kerkgang heeft weer een aanvang genomen!

De maanden van die gezellige Kerkpolderloopjes zijn weer begonnen! Vorige week was de eerste keer maar toen was ik niet van de partij vanwege deelname aan de Kadeloop daags daarvoor. Nu weer wel, ik keek er naar uit.

Zoals de laatste tijd wel vaker het geval is en zelfs een vast patroon is geworden, kon ik met Jan Wierenga meerijden naar Delft. Om kwart over negen afgesproken bij Meer en Bosch, nog geen twintig minuten later waren wij op de plaats van bestemming. En die is: IJsclub Bertus aan de Kerkpolderweg.

Er waren niet alleen hardlopers bij IJsclub Bertus vanmorgen...
 
Er doet altijd een vaste kern mensen mee aan deze loopjes, naast veel andere losse lopers. In de zomermaanden kan dat oplopen tot zo'n 200 deelnemers per keer. Het aantrekkelijke van de loop is het parcours - veel groen en grotendeels langs het water - en de afstand, je kunt 5 km lekker 'knallen' dus is het ook goed in te passen als (een vorm van) snelheidstraining.

Bekende gezichten: Michel Out en Hizkia Taal, Hans Verbeek, Steven Koelink, Eric en Ellen Melse,  Harry Gerritsen. En nog veel meer enthousiastelingen die deel uitmaken van die harde kern. Zoals altijd ging de 5 km loop precies op tijd van start, om 10:15 uur. Lekker vlot op weg, maar niet forceren. Het is mijn tweede 5 kilometer binnen een paar dagen tijd (afgelopen woensdag hadden we die testloop) maar kon het goed aan. Omdat ik vanaf die tijd niet meer heb (hard)gelopen was ik goed hersteld.

Het viel mij op dat ik nu ontspannen liep, liet mij niet verleiden om tè hard te gaan maar bleef constant in één tempo lopen. Dit ondanks het feit dat een aantal mensen mij passeerde, zoals Jan Wierenga, Hizkia (had ik wel verwacht, ze is aardig aan het 'terugkomen') en Hans Verbeek. Eenmaal terug bij de finish, bleek ik 24 minuten en 25 seconden te hebben gelopen. Daar ben ik tevreden mee.

Of er volgende week ook in Delft gelopen gaat worden? Ik denk het wel, maar dat hangt ook af van hoe volgende week zaterdag gaat verlopen. Dan is er groot feest....


Muntvlindertje in onze tuin (slaat niet op dit blog, maar vooruit)

Geen opmerkingen: