maandag 1 juli 2013

Van Parkpop naar Callas

De toch wel weer redelijk zomerse zondag is goed besteed. 's Ochtends een stukje hardgelopen (niet lang, een half uurtje, vond ik wel genoeg na die 80 minuten Meijendel van zaterdag), wat later in de ochtend met de op zaterdagavond gebakken appeltaart naar Paul en Marlies gefietst. Ik arriveerde om 11.00 uur bij de grote torenflat waar zij wonen. Zoals elk jaar is dat het uitgangspunt voor een groepsbezoek aan Parkpop. Vanaf hun balkon kijk je zo uit op het Zuiderpark, waar dit evenement sinds jaar en dag plaatsvindt.


Dit jaar was de opkomst niet zo groot: Paul Versteegh kwam wel maar ging naar de Hofvijver om daar te gaan tekenen en schilderen, verder waren Jan Letsch er en Joke, een vriendin van Paul en Marlies. Later zouden ook Frank en Ingeborg komen maar hen heb ik niet gezien, zij gingen rechtstreeks naar het park.

Na de nodige hapjes en drankjes genuttigd te hebben, gingen wij om half twee met z'n vijven naar Parkpop, waar dit jaar een nog strengere controle is op meegebrachte etens- en drankwaren: niets mag het terrein mee opgenomen worden.


We gingen even in de zon zitten op de plaid die Marlies had meegenomen, maar al tijdens het optreden van  De Kraaien (plathaagse rap) gingen Marlies en ik naar het andere podium waar de jeugdige 'The Handsome Poets' optraden. Aardige groep met een goede zanger en muziek die onder andere beïnvloed lijkt door groepen als Coldplay. Waar niets mis mee is natuurlijk.

Heel lang kon ik niet blijven, waardoor ik grote namen onder wie Sinead O'Connor, Adam Ant, Dexy (van de Midnightrunners) en Bob Geldof en De Kik heb gemist. 's Middags kregen we namelijk bezoek in de vorm van onze dochter, haar vriend en zijn ouders. We gingen die avond met z'n allen uit eten bij Callas aan de Laan van Roos en Doorn.

 
Reden voor dit etentje was dat er deze maand een belangrijke gebeurtenis gaat plaatsvinden. In dat verband hebben wij deze zondagmiddag een cadeau namens wederzijdse ouders aan 'de kinderen' (ook alweer lang en breed volwassen mensen) aangeboden. Dat is gebeurt, de verrassing was groot en wij hebben de ceremonie afgesloten met het heffen van een glas champagne.


 

Daarna zijn wij naar Callas gegaan waar we ruim drie uur hebben gezeten en uitstekend hebben gegeten. Het was een feestelijke avond, al moet het èchte feest nog beginnen...

Geen opmerkingen: