dinsdag 23 juli 2013

Avondrood en morgenrood op zomers strand


Gisteren hebben wij enkele uren op Schiphol doorgebracht om de kinderen uit te zwaaien. Zij zijn nu op huwelijksreis naar Mauritius, het exotische tropische eiland bij Zuid-Afrika waarvan de uitgestorven Dodo het symbool is.

Terzijde: dat je ook exotisch-tropische plaatjes vlak bij huis kunt schieten, blijkt uit de kopfoto van deze post.
Na een uitstekend broodje tonijn en een broodje gerookte kip bij een 'Italiaan' in de hallen van Schiphol te hebben genuttigd, reed Carmen (Daphnes schoonmoeder) ons terug naar het huis van de vakantiegangers waar de katten eten kregen. Daarna terug naar huis en direct door naar het strand. Het was inmiddels half vijf, aanvankelijk werd de zon wat afgeschermd door sluierbewolking maar naderhand verdween die en was het goed toeven op het strand. Even later kreeg ik gezelschap van mijn vrouw en schoonzus.

 
De zwoele avond werd afgesloten met een goede maaltijd bij paviljoen De Kwartel. Het was even wachten - logisch, het was druk en aanvankelijk moeilijk om een tafeltje voor drie personen te bemachtigen - maar dan had je ook wat. De spinazielasagne met drie verschillende soorten kaas was heerlijk, en dat gold ook voor de wilde zalm en de zeebaars.

Zelf ben ik nog even gebleven totdat de zon bijna onder was, dat geeft altijd aardige plaatjes met veel zomerse sfeer.

 

Vanmorgen was ik - jawel, het is weer zover - heel vroeg wakker (vijf uur) en ben half wandelend, half joggend naar duinen en strand gegaan. Doodse stilte, ik was absoluut alleen op de wereld, op dat moment dan. Zo vroeg in de ochtend krijg je heel andere plaatjes...

Geen opmerkingen: