vrijdag 12 juli 2013

Beach Run 2013 was zwaar en hevig


Vandaag was de Beachrun in Kijkduin. Een wedstrijd/prestatieloop over 5 of 10 km over het strand en door de duinen (met een paar forse klimmen erin), een loop ook die deel uitmaakt van een driedaagse Beach Challenge, waarbij wordt gezwommen, gelopen en gefietst met als klapstuk de WK Cross Triathlon op zaterdag.

Helaas was ik te laat met inschrijven dus deed ik dit jaar niet mee, maar ik ben wel wezen kijken en heb wat plaatjes geschoten. Het supporterschap heeft ook wel iets. Ik zag ook een aantal bekenden, zoals een blootvoetse Hans (hij legt zich tegenwoordig toe op 'natural running') die de literair zeer onderlegde blogster Anne (die zo langzaam hardloopt) zou hazen op de vijf kilometer.
Verder zag ik Jan Groeneveld die er op de laatste meters van de 10 km getekend uitzag en hij was niet de enige: "Het was zwaarder dan vorig jaar" was zijn commentaar achteraf. Wie er ook was: Hans Uijtenhout, die net als ik te laat was met inschrijven. Hij wist wel te vertellen dat er een aantal ongeopende enveloppen met startbewijzen bij de inschrijving lagen, dus achteraf gezien hadden we misschien toch mee kunnen doen. Maar goed, zondag is de Kerkpolderloop in Delft, die wil ik sowieso meedoen en dat kan beter zonder volgelopen benen.

 
 
 
Samen met Ruud Fabrie, die zaterdag meedoet aan de recreatieve Beach-triathlon, keek ik op het strand naar de lopers en loopsters die voorbijkwamen en de laatste honderden meters richting boulevard van Kijkduin ingingen. Cynthia (zie boven) werd derde dame op de vijf kilometer, waar Jeroen van Aken, ook van Haag, eerste heer werd, met grote voorsprong op de nummer twee. Liesbeth van onze club werd trouwens eerste dame op de 10 kilometer. Een foto-impressie staat hierboven!

En een fillumpie hieronder!


Morgen ga ik weer kijken, ditmaal naar de WK cross triathlon, met de echte die-hards en supergetalenteerden van de triathlonsport.

2 opmerkingen:

Hans Verbeek zei

Goeie foto's, Fred.
Tot zondag.

annelooptlangzaamhard zei

Bedankt voor het literaire compliment Fred, voor de foto's en de aanmoedigingen en voor de interessante verhalen over de mensen die je zoal ontmoet. Ik lees en leer altijd weer iets nieuws op je blog.