zondag 28 juli 2013

Kuieren en hollen door Delfland


Delftse grachten

Op twee achtereenvolgende dagen was ik in Delft, de ene dag (gistermiddag), met als enig doel wat te kuieren en te shoppen (niets gekocht overigens), en de andere dag (vandaag) weer voor de wekelijkse Kerkpolderloop. Ik weet het, ik ben niet wars van tradities, het is echt zo'n loopje waaraan ik verslaafd ben. Uiteraard ging ik weer met de beide Jannemannen die kant op. Die kant, dat is dus IJsclub Bertus, waar het altijd zo mooi lopen is en waar de charmante dame achter de tap van Onder Ons zulke voortreffelijke cappucino serveert.

Het was vandaag heerlijk weer maar een stuk minder warm dan vorige week. Ofschoon bij het inlopen bleek dat ik nog niet helemaal vrij ben van heupongemak, voelde het aanmerkelijk beter aan dan de dagen ervoor. Bij de start stond ik redelijk vooraan en ging dan ook - voor mijn doen - voortvarend weg. Iets te hard bleek later al ben ik niet 'in elkaar geklapt'.

Uiteindelijk mocht ik na terugkomst 24'10'' noteren en dat is sneller dan beide vorige keren. Nu voor de volgende keer op naar een tijd onder de 24 minuten. Gevaarlijk om op te schrijven, maar goed. Mooie stok achter de deur.

Na afloop een goede 'nazit' met beide Jannen (Groeneveld en 'onze chauffeur' Wierenga), Paul Wobbe en Zier Schaap, ik schreef bijna Zier Running want van hem was die zaak. Zier is levensgenieter en bovendien nog steeds een uitstekende loper die op zijn zestigste 20 minuten mocht noteren. Nou ja, dat maak ik ervan, ik zal er niet ver naast zitten.

Na thuiskomst een beetje genoten van de tuin en van Agatha Christie, allemaal korte verhalen. En even de geelwangschildpadden laten kuieren door de tuin. Wel erbij blijven want voor je het weet zijn ze verdwenen in het struikgewas en zie ze dan maar eens terug te vinden. De schildpadden zijn trouwens voor een dag of veertien onze logees, ze zijn van de buren die gisteren met vakantie zijn gegaan.

Straks opmaken voor Zomergasten, de eerste van dit seizoen. Het zal mij benieuwen, zowel presentator Wilfried de Jong als gast Hans Teeuwen met zijn dwarse puber-uitstraling zijn behoorlijk eigenzinnige types, het kan boeiende kijk-momenten opleveren.

1 opmerking:

Hans Verbeek zei

Mooie tijd, Fred.
Ik heb nog een weekje rust gehouden.
Bedankt voor de foto van de Schone Koffieschenkster.