zondag 21 juli 2013

Wervelende bruiloft in zomers Kijkduin


Wekenlang heeft het ons op een of andere manier bezig gehouden, zowel de gemoederen als in praktische zin, maar gisteren was het dan zover: de bruiloft van dochterlief Daphne met onze schoonzoon Daan. Het werd een in elk opzicht prachtige dag, een huwelijk met alles er op en er aan, met veel gelach en af en toe een traan.

Alhoewel Daphne al jarenlang zelfstandig woont en dus 'uit huis' is, was het ouderlijk huis de startlocatie van het huwelijksgebeuren. Al vroeg was het daar een drukte van belang, met onder anderen de visagiste, twee professionele fotografen en het bruidsmeisje met haar moeder. Er waren  een paar (tijd)stress-momenten wat natuurlijk en normaal is. Maar alles kwam op zijn pootjes terecht.


Even na het middaguur werd Daphne opgehaald door de bruidegom. Voor de fotosessie werd hij naar de tuin geleid. Daar moest hij wachten, met zijn rug naar de deur, tot het moment dat de bruid hem op de schouder tikte en hij zich omdraaide. De verrassing en ontroering toen Daan zijn mooie bruid in vol ornaat zag was groot. "Supermooi, echt supermooí" stamelde hij tientallen malen. Waarna de reis - in een heel speciale auto - naar Kijkduin ging.

Daar, op het strand, vond later de huwelijksvoltrekking plaats. Het werd een ceremonie met alle rituelen omkleed op een wel heel bijzondere en super-romantische locatie. Het was daar dat ik mijn dochter 'weg-gaf' aan de man met wie zij lief en leed gaat delen.


Na een lange maar allesbehalve saaie speech van de trouwambtenaar vond de huwelijksvoltrekking plaats, waarna bruidsmeisje Noah de ringen mocht aangeven, en de getuigen - de vader en moeder van de bruid en de vader en broer van de bruidegom - hun handtekening plaatsten. Het officiële deel van de dag was toen voorbij. Wat nu volgde was de informele receptie in en rond strandpaviljoen 'People', inclusief de felicitaties aan het bruidspaar en de wederzijdse ouders.

Weer later in de middag was er een uitgebreide barbecue, waarbij ik nog even mijn speech afstak, gevolgd door een denderend disco-feest waarbij de DJ en de saxofonist alle registers opentrokken en door het merendeel der gasten tot in de kleine uurtjes is gedanst.

Het was, kortom, een groot feest. Rond één uur 's nachts werd dit afgesloten. Alle aanwezige familieleden en vrienden - al met al zeker 150 personen - kregen een mooie zilverkleurig-verlichte ballon in handen gedrukt waarna het bruidspaar door een juichende erehaag - waarbij de ballonnen werden opgelaten en massaal het ruime luchtruim kozen - naar de gereedstaande jeep werden geleid. Die bracht hen naar het Deltaplein waar een taxi het vervoer naar een romantisch hotel inclusief bruidsuite overnam.

Het feest was nu voorbij, in ieder geval voor de gasten...

 
Een foto zegt meer dan honderdduizend woorden, en foto's zijn er gemaakt, héél veel foto's, naar verluidt wel tienduizend. Uit die enorme bulk gaan de fotografen een naar verwachting mooi en bijzonder album samenstellen, maar dat heeft uiteraard enige tijd nodig...

1 opmerking:

Tiny zei

Gefeliciteerd Fred met het huwelijk van je dochter!