donderdag 11 juli 2013

Zware testloop door de duinen

Onderstaande foto's zijn gisteren, op woensdagochtend, gemaakt in het Gemeentemuseum Den Haag. Daar is momenteel een grote zomerexpo gaande, waarbij werk van heel uiteenlopende kunstenaars is tentoongesteld. De afbeeldingen hieronder geven een willekeurige indruk, er is nog veel meer te zien. Het publiek kan de kunstwerken in veel gevallen zelfs kopen, in dat geval staat er een prijs bij.

Maar er moest ook getraind worden natuurlijk!


Op woensdagavond was er in plaats van de normale training een testloop over 5 of 10 km, dit ter keuze. Degenen die van onze groep aanwezig waren - Ilse, Ellis, beide Hansen en een 65 plusser met zelfoverschatting - gingen er voor. Dat wil zeggen: Eveline en Peter (net terug van vakantie, weinig getraind) hadden niet zo'n zin om zich uit te sloven en gingen 'gewoon' trainen, een duurloopje door de duinen.

Wat mijzelf betreft, mijn benen voelden minder zwaar dan afgelopen maandag en ik had wel zin om te 'knallen'. Nadat Carel Knoester het startsignaal had gegeven, gingen de lopers op weg voor hun ronde(n). Ik ging vrij hard van start, maar eens zien waar het schip zou stranden. Welnu, stranden deed het niet maar het ging na zo'n twee kilometer wel een stuk langzamer varen. Lopers die vele malen sneller zijn dan ik passeerden mij pas na een kilometer of daaromtrent. Zó gek was ik ook niet om die proberen bij te blijven. Dat zou trouwens niet eens gelukt zijn, zelfs niet een klein stukje. Wie ook passeerde was mijn sterke leeftijdgenoot Wim Kramer, ik was in staat om hem wel in het vizier te houden en kon op het laatst zelfs weer een beetje dichterbij kruipen.

Achteraf zou je kunnen zeggen dat ik iets te overmoedig ben geweest maar je moet wàt proberen. Het is uiteindelijk een testloop. Bovendien - achteraf hoorde ik dat iedereen daar last van had - hadden de lopers het overgrote deel van het - op zich al behoorlijk zware - duinparcours de noordenwind flink tegen, het was voor iedereen flink bikkelen. De allerlaatste kilometer passeerde mij een onbekende dame, ik probeerde aan te haken en toen we de baan opdraaiden zat er nog een versnelling in. In 25 minuten en 10 seconden passeerde ik de meet. Wim Kramer was iets voor mij gefinishd. Eerlijk gezegd had ik gehoopt op een wat snellere tijd - heb er alles aan gedaan - maar gegeven de omstandigheden moet ik niet ontevreden zijn. Uiteindelijk is er 'lekker' gelopen, ik was snel weer hersteld. Van mijn groep was Ellis trouwens al veel eerder gefinishd, en ook 'grote' Hans zat zo'n anderhalve minuut voor mij.

 
Meteen gedoucht en omgekleed, waarna ik de anderen van mijn groep opwachtte. Ilse en 'kleine' Hans waren voor de 10 km gegaan en passeerden in een uitermate nette tijd (grof geschat 44:15 resp. 45:18 minuten) de tijdklok. Dat is voor dit parcours zeer goed te noemen. Waarbij moet worden aangetekend dat Hans in 21 minuten de eerste ronde (5 km) had gelopen en vervolgens had besloten er een wat rustiger tweede ronde aan vast te plakken.


Na afloop is er weer gezellig nagepraat over de loop en passeerden ook andere koetjes en kalfjes de revue. Op naar de volgende loop! Voor een aantal van ons wordt dat de strandloop aanstaande vrijdag (onderdeel van de Beach triathlon), zelf was ik daarvoor te laat met inschrijven. Ik ga wel kijken en foto's maken. Zondag ga ik naar Delft om aldaar deel te nemen aan de Kerkpolderloop. Weer een vijf kilometer. Vandaag misschien nog een rustig duurloopje doen.

Geen opmerkingen: